Skip to content

Portfolio

Portfolio

Magazine Retro

Na 4 jaar studeren op het Cibap mocht ik als afsluiting van het jaar mijn eindwerk maken.  De opdracht was haal alles eruit wat erin zit, geef jezelf een uitdaging en laat je geleerde technieken zien. Voor mij was het al snel duidelijk. Ik ga mijn eigen magazine maken! Met als eindresultaat: Retro! Een magazine vol met alles over de jaren 70.

1.

Brainstormen

Hoe ik op het idee van een magazine kwam? Het leek mij altijd al tof om je eigen blad te maken. Vol met eigen geschreven teksten en foto’s. En wat was het leerzaam. Brainstormend naar thema’s kwam ik al gauw op onderwerpen als klassieke auto’s, mode, interieur en interviews. Onderwerpen die mij aanspraken. Uiteindelijk kwam ik op het idee om die thema’s bij elkaar te voegen en er een jaren 70 magazine van te maken. 

P (1)
retro1_web

2.

De jaren 70

Omdat ik het magazine wel actueel wou maken, had ik bedacht om het magazine er qua uiterlijk er uit te laten zien als een jaren 70 blad. Maar met actuele onderwerpen van nu, linkend aan de jaren 70. Een stukje nostalgie in een eigentijds blad.

retro1_web

3.

De realisatie

Ik ben opzoek gegaan naar het perfecte jaren 70 papier en heb ik onderzoek gedaan naar de fotografie van die tijd. Uiteindelijk ben op een gelige papiersoort gekomen. Die een oude en gebruikte uitstraling geeft.

Daarnaast heb ik zoveel mogelijk foto’s zelf gemaakt en bewerkt zodat ze er uit zien als je foto’s van toen. Door veel te lezen en het nieuws op de voet te volgen heb ik veel teksten en artikelen kunnen schrijven voor mijn magazine. Ook mocht ik een ontzettend gaaf en leuk interview doen. 

Schermafbeelding 2022-08-30 om 10.08.45
Schermafbeelding 2022-08-24 om 17.20.27

4.

Presenteren en bewonderen

Na weken lang van schrijven, fotograferen en bewerken was mijn magazine dan eindelijk gedrukt. Op school mocht ik mijn magazine tentoonstellen voor iedereen die het wou bewonderen. Ik ben ontzettend blij met het eind resultaat. Ben jij nou ook benieuwd naar het magazine? laat het mij weten en ik stuur je het originele pdf bestand op!

Schermafbeelding 2022-08-24 om 17.20.27

Gallerij

Galerij